U najtišijim noćima,misli su najglasnije ツ

Ne mogu ja tvoje oči izostaviti.. Pogledat ću ih uvijek, iako druga bude pored mene.Povuče me neka sila i poželim da te zagrlim, da te uzmem za ruku i povedem u svijet koji ćemo sagraditi samo ti i ja. Tamo negdje gdje ćemo biti zajedno sami.

14.06.2018.

Amare e non essere amato e tempo perso...

A takve kao ja Amorova strelica nikad' više ne pogađa!Samo dotakne zidove hladnokrvnog srca,malo zainteresuje ali ne dovoljno da zbog nje promjenim sebe,ono što jesam i što ću uvjek biti...
Na kraju okrećem leđa i odlazim dok Amorova strelica sjedi i tihim jecajima pokušava izbrisati ono što je od nje ostalo!Nije ona kriva što ja odlazim,naprotiv ne treba sebe kriviti,a hoće!Misliće šta li je pogrešno učinila,da li je išta mogla promjeniti...Ali ništa taj zid oko mene ne može srušiti,samo malo dotaći,a kada shvatim da se neko približio naizgled nedovoljno blizu,a pak s moje strane i previše,kupim svoje stvari i odlazim,tihim,žurnim koracima prema novim strelicama..
* Alla nascita dell'amore gli amanti parlano del futuro; al suo declino parlano del passato...*13.06.2018.

Chi cerca un amico senza difetti resta senz'amico.

Prijatelju moj, naslonio si se na pogrešan zid za koji si vjerovao da je snažan, jer si ga godinama gradio. Ali, toga dana, dodirnuo si vrh svijeta. Da, tvoj svijet. Idi sada slobodan si, sada je sve u tvojim rukama. Kada ti slome svaki djelić koji si uložio u svoje snove, ne ljuti se. Od svakog zrna izgradi nove kule, kao što djeca čine kada se igraju u pijesku.

Can you turn on the light,
please?
Cool Blue Outer Glow Pointer